Teamet

Maria


Mitt namn är Maria, men jag kallas för mih-mih på olika forum eller Pysselmia som även min egen blogg heter. Jag bor på Västkusten med min man och våra tre barn. Vi bor vid havet och här finner jag en massa inspiration. På min lilla gata bor det tre stycken scrappare (!!!) och vi träffas en gång i månaden och pysslar och scrappar tillsammans med en massa andra goa´tjejer från Orust! Som så många andra scrappande småbarnsmammor så försöker jag även få några minuter mellan pannkaksstekning och handbollsträningar för att hinna limma fast en blomma eller ett foto på någon LO eller alter som ligger och väntar...
Jag har scrappat i många år och det är en hobby som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Jag kan sitta i timmar på kvällarna och kika runt i olika bloggar och se allt fint som görs i stugorna - det finns otroligt många duktiga scrappare!
Min stil varierar nog väldigt mycket, men den brukar falla tillbaka på det romantiska med en massa blommor och spets. Jag försöker att inte hålla mig till en och samma stil då jag tycker variation är kul. Oftast så har jag en tanke men det slutar oftast att det ser ut på något helt annat sätt :)
Mina "tre-saker-jag-inte-kan-vara-utan" är utan tvekan chalk i någon form, gluedots och min TH sax.

Det ska bli fantastiskt kul att få vara med och inspirera er i den här bloggen! Det känns också underbart att få vara med i det här härliga gänget med DT-kompisar, ni är otroligt duktiga tycker jag!

Vill ni besöka min blogg så finns den här.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anki


Anki heter jag och det är också under det namnet man känner igen mig i scrap- och pysselvärlden. Jag är en fyrtioårig nyfiken och kreativ trebarnsmamma, fru och svensklärare som bor strax utanför Falun i vackra Dalarna. Jag har pysslat med färg och form på olika sätt i hela mitt liv och de senaste fem åren mest i papper. Inredning är också något jag är road av. Vi har ett stort hus som sakta men säkert håller på att förvandlas till vår plats på jorden, med betoning på sakta, eftersom både jag och min man känner att vi borde njuta av att en sak blir klar innan vi ägnar oss åt nästa. Jag älskar att vara sakletare på loppisar och drar mig inte för att ta fram färgburken och penseln om det skulle krävas. Gränsen mellan alteredprojekt och DIY-projekt är ju inte alltid tydlig, så ni får väl hojta om jag kommer för långt ifrån alteredområdet. Galnaste projektet hittills var nog när jag bestämde mig för att göra om en nålfiltad furutrapp i ett sjuttiotalsradhus till en blå mosaiktrapp med olika mönster på varje steg. Men ack vad fint det blev. Samma hus fick också en fin kombinerad sänggavel och garderobsvägg i knallturkost under ett snedtak. När det kommer till papper är jag dock mer försiktig. Mina alteredprojekt är oftast sådant jag kan använda, till exempel askar, burkar och lådor av olika slag och en och annan presentpåse. Dock kan ju dessa projekt varieras i oändlighet. Något annat jag älskar att altra är böcker och minialbum och jag ser fram emot att göra fler här. Det skrivna ordet är också ett stort intresse. Jag älskar att läsa och skriva. Sammantaget kan man nog säga att ett av mina största bekymmer i livet är att det finns för få timmar på dygnet för att göra allt jag vill.

Jag har funderat på det där med favoritsaker och kommer fram till att det är basverktygen som är viktigast för mig; pennor, sax, skärmaskin, falsben och dies. Bra lim och dubbelhäftande tejp från Biltema är också oumbärligt. När det kommer till att vika askar är jag också väldigt förtjust i min Top Score Multiboard. Vad gäller papper så har jag inga självklara favoriter eftersom det finns så mycket fint, men Prima är ett märke som jag ofta kommit tillbaka till.

Idag vill jag visa er ett par enkla presentpåsar jag gjort av notpapper och tårtpapper, på dessa har jag sätt handgjorda tags jag gjort vid ett annat tillfälle. Effekterna har jag gjort med distresser och bakgrundsstämplar från You Do.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Johanna


Johanna - En glad tjej med gotländska rötter, bosatt i skånska Arlöv med min man & bonusdotter.
Jag har ända sen jag var liten hållit på att skriva dagböcker med reseskildringar, foton, kvitton och urklipp från broschyrer. Men scrapbooking i dagens form introducerades jag av svärmor för dryga 6 år sedan och gissa om jag blev fast! I början gjorde jag bara LO's, i form av årliga fotoalbum. Idag gör jag LO's, kort, altrar. Mina fotoalbum hänger fortfarande med, men jag gör allt oftare tavlor, olika altrade projekt och minialbum börjar allt mer locka mig.

Min scrapstil är svår att sätta fingret på.  Jag gör oftast mina alster utifrån humör! Ibland är det mer vintage-stil, ibland är det färgglatt och enkelt. Däremot blir det i stort sätt aldrig alster i ljusa pasteller.
Mina 3 favoritredskap just nu är min pincett, min precisionsax och dubbelhäftande tejp! Just nu har jag fastnat mycket för mina distresser och de har blivit många fler de senaste tiden. Även spets har fastnat i mitt hjärta och är med på många alster numera.

Jag har precis övergått till att blogga via blogger och då hittar ni mig på: scrapkuben.blogspot.se
Min gamla blogg finner ni dock på följande adress: scrapkuben.bloggplatsen.se

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marie


Mitt namn är Marie och jag är en gift fyrbarnsmamma på 35 år. Jag bor tillsammans med min man Johan och våra fyra söner i Älvsjö, ett stenkast från Stockholms mässan.Jag började scrappa 2005 då jag fick lite material från min svägerska och jag blev fast direkt. I början gjorde jag bara LO:s. Därefter gick jag över till att göra lite kort och nu föredrar jag alter. Helst gör jag mina askar själv, men den stora favoriten är att göra projekt i 3D. De stora favoriterna just nu är korsetter och barnvagnar, men ni kommer garanterat att få se andra saker också.

Jag har svårt att säga vilken stil jag har. Oftast gör jag saker som jag tänker ge bort och då gör jag sakerna så de passar mottagaren.Tre saker som jag inte skulle kunna vara utan är nog min sax, min limpistol och en stor hög med papper.För närvarande har jag ingen favorit bland alla som gör alter, men som stämpeltillverkare är det just nu Vilda Stamps. Skulle lätt kunna köpa större delen av deras sortiment om jag fick möjligheten.

Vill ni titta in hos mig så hittar ni min blogg på http://malateztasblog.blogspot.se/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marit


Marit heter jag är 29 år och bosatt i Falun, Dalarna. Jag är en kreativ, omtänksam och glad person med ett stort intresse för scrapbooking och inredning. Jag började med den här underbara hobbyn, scrapbooking 2008. Har i många år skapat layouter och kort, men har mer gått över till att göra minialbum. Jag använder min Silhouette Cameo flitigt till att skapa olika typer av askar, påsar med mera. Jag skulle beskriva min scrapstil som enkel, ren och färgglad, less is more helt enkelt. Alla har ju sina favorit saker som dem inte klarar sig utan när dem skapar, jag skulle säga att mina tre är min Tim Holtz sax, paper trimmer och pincett. Nedan ser ni ett minialbum jag gjort, besök gärna min blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar